Alles voor de toekomst

Mens, maatschappij en milieu zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gaat het met het één niet goed, heeft dat direct invloed op het ander. We zijn ons bij SchuttersMGZ erg bewust van onze verantwoordelijkheid om respectvol met de wereld om te gaan. Daar doen we dan ook ons best voor!

Blijf op de hoogte

duurzame stappen

SchuttersMGZ CNG

En dat doen we zo

Diverse certificeringen zoals ISO 14001 (milieusysteem), en ISO 14064 welke garandeert dat wij onder andere onze Carbon Footprint op een juiste manier berekenen en daardoor gebruik kunnen maken van de Climate Calc. Deze Climate Calc maakt per productie, klein of groot, de CO2 uitstoot van papier, energie, transport enz. inzichtelijk. 

Daarnaast is SchuttersMGZ gecertificeerd door de Climate Neutral Group (afgekort CNG) en melden wij de met iedere productie gepaard gaande CO2 emissie bij CNG.

Lees hier hoe wij deze emissie compenseren.

Anno 2021 zijn we bezig om ons aan het Klimaatakkoord van Parijs te verbinden. We zullen dan onze CO2-voetafdruk gaan reduceren en strengere duurzaamheidseisen gaan stellen aan al onze partners.

Klimaatneutraal gegarandeerd

Momenteel realiseren wij ieder jaar een reductie in onze CO2-uitstoot. Zo zijn onze inkten op plantaardige basis, werken wij met chemievrije drukvormen en hebben we led-verlichting geplaatst. Zo ontvang jij kwalitatief uitstekend drukwerk  met de zekerheid dat het product een minimale impact heeft op het milieu!

Om er zeker van te zijn dat we alle CO2-uitstoot tijdens de productie van je print- en drukwerk meenemen in de berekening, controleert CNG regelmatig en wij mogen wij het label ‘Klimaatneutraal Gegarandeerd Product’ aan ons print- en drukwerk hangen.

SchuttersMGZ duurzaam
SchuttersMGZ Paradigm Project

Wij steunen het Paradigm Project

SchuttersMGZ compenseert het restant CO2-uitstoot via het Paradigm-project. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor het Paradigm-project van Climate Neutral Group om ons drukwerk klimaatneutraal te maken. Dit project voldoet aan de wereldwijde hoogste standaard voor CO2-compensatie: de Gold Standard.

Via het Paradigm-project worden houtovens ontwikkeld en gedistribueerd in Kenia. Koken op deze speciale ovens vervangt het traditionele koken op open vuur. De oven gebruikt veel minder brandstof en heeft nauwelijks tot geen rookontwikkeling. Dit heeft direct een positief effect op mens en milieu! Met deze houtovens wordt een aanzienlijke reductie van CO2-uitstoot gerealiseerd en tegelijkertijd ontbossing voorkomen.

 

Hier wil ik meer over weten!

Mogen wij jou helpen met communicatie? Stel ons al je vragen en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!

Jouw privacy instellingen

saam.nl hecht veel waarde aan het waarborgen van je privacy. Hieronder kun je je eigen voorkeuren samenstellen.

Lees ons privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy instellingen